Udvalgte lokaliteter i Normandiet

Brecourt Manor

Den berømte historie om Lt. Winthers og E-kompagniets angreb på et tysk kanonbatteri ved Brecourt Manor nær Utah Beach den 6. juni 1944

Kystbatteriet Azeville

Kystbatteriet Azeville, der ligger 11 km nordvest for Utah Beach, bestod af fire 105 mm kanoner placeret i store bunkers. Få indblik i det store anlæg ved at besøge museet på stedet.

Pointe du Hoc

Besøg Pointe du Hoc og få et godt indtryk af dristigheden i den amerikanske 2. Rangerbataljons angreb på batteriet fra søsiden. Se bunkers, kratere og mindesmærker.

Hillman Batteriet

Hillman var et tysk bunkerkompleks (WN17) og kommandopost beliggende nær Colleville-Montgomery. Hillman blev angrebet den 6. juni 1944 af Suffolk Regiment og fæstningen overgav sig morgenen efter. Modstanden fra Hillman medvirkede til, at målet om at indtage Caen på D-dag ikke lykkedes.

Pegasus Bridge

D-dag blev indledt med et overrumplende og præcist udført angreb mod broen Pegasus Bridge over Caen kanalen og mod broen over floden Orne

Merville Batteriet

En vigtig operation for de engelske faldskærmssoldater på D-dag var ødelæggelsen af kystbatteriet ved Merville. Besøg museet og gå rundt og få et indtryk af det store batteri.

Mere info


Generelt om Operation Overlord og D-dag

“Tro mig, Lang – de første 24 timer af invasionen bliver afgørende… Tysklands skæbne afhænger af, hvordan de forløber… både for de allierede og for Tyskland bliver det den længste dag.”

— Feltmarskal Erwin Rommel, – til sin adjudant, 22. april 1944